Με αφορμή το περιστατικό ανδρός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Βόλο με γρίπη, ο Κώστας Γουργουλιάνης, Δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να πανικοβαλόμαστε, ότι δεν υπάρχει έξαρση της εποχικής γρίπης και εκτίμησε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής φαίνεται ότι θα πάει καλά και θα ξεπεράσει το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα περιστατικά με γρίπη στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δεν είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή, επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για έξαρση. Ακόμη και στο Νότιο ημισφαίριο του πλανήτη, όπου εκεί εκδηλώνεται πρώτα η γρίπη λόγω εποχής και ακολουθεί το βόρειο, δεν καταγράφεται έξαρση, επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.
Αναμένονται και άλλα κρούσματα το επόμενο διάστημα, όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Οι ασθενείς που φτάνουν στα νοσοκομεία και χρειάζεται να διασωληνωθούν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ είναι κυρίως άτομα και με άλλα νοσήματα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και κάποιος που δεν πάσχει από άλλο νόσημα (πχ ΧΑΠ κλπ) να χρειαστεί νοσηλεία λόγω της γρίπης, ανέφερε ο Κώστας Γουργουλιάνης.
Κανείς θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί το νοσοκομείο, έαν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα όπως δύσπνοια, έντονο βήχα και υψηλό πυρετό που επιμένει για πάνω από 3 μέρες, επειδή ίσως χρειαστεί μαζί με την αντιβίωση να λάβει και αντιικά φάρμακα, τονίζει ο κ.Γουργουλιάνης.
Στην πνευμονολογκή κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν ως σήμερα νοσηλευθεί αρκετά περιστατικά γρίπης, ακόμη και ασθενών με υποκείμενα νοσήματα, και όλα πήγαν καλά.

ert.gr