Την επιθυμία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εκφράστηκε και με έγγραφα τα τελευταία δύο χρόνια, ότι «εάν φύγει το στρατόπεδο Γεωργούλα από το σημείο όπου βρίσκεται, το Πανεπιστήμιο θέλει τη δομημένη επιφάνεια για χρήση», εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο-Ένα 102,5 και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ζήσης Μαμούρης.

Όπως σημείωσε παράλληλα, «η αναβάθμιση του Ιδρύματος, σημαίνει παράλληλα προσλήψεις και τόνωση της οικονομίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που γίνεται τώρα για παράδειγμα, με τα ολοκληρωμένα σχέδια, είναι μια εκ βάθρων αναμόρφωση του κτιρίου της Βαμβακουργίας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα τα δύο με τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί, με συνέπεια να αναβαθμιστεί και η περιοχή».

«Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου σημαίνει και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με αύξηση των εσόδων του Πανεπιστημίου, έσοδα που θα διοχετευθούν στην πρόσληψη επιστημόνων που κινούνται στην περιοχή αλλά και αναλώσιμα που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο», υποστήριξε.

Όπως τόνισε, «το Πανεπιστήμιο απευθύνεται στην τοπική κοινωνία», ενώ αναφερόμενος στο θέμα του στρατοπέδου Γεωργούλα, δήλωσε ότι «εμείς καταθέσαμε προτάσεις εδώ και δύο χρόνια. Θα θέλαμε διακαώς να αξιοποιήσουμε εγκαταστάσεις. Εάν τυχόν φύγει, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δομημένη επιφάνεια του στρατοπέδου, αναβαθμίζοντας και συντηρώντας και βάζοντας όσα χρήματα χρειάζονται. Μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο με έναν καλό σχεδιασμό και τη συμμετοχή όλων των φορέων. Το πανεπιστήμιο είναι πρόθυμο να βοηθήσει να δώσει ιδέες, μελέτες κ.α.

Θα θέλαμε τα κτίρια να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να αποσυμφορήσουμε τα υπάρχοντα. Από εκεί και πέρα σαφώς αυτοί οι χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλα επίπεδα».

Με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου για το «τι θα καταντήσει ο Βόλος; Πανεπιστημιούπολη;» ο κ. Μαμούρης, είπε ότι «καλώς ή κακώς δε ξέρω για τον κ. Μπέο, αλλά αυτή η πόλη είναι Πανεπιστημιούπολη». Ρωτηθείς για το εάν έγινε κάποια συζήτηση με το Δ. Βόλου, τόνισε ότι «δεν έγινε με τη σημερινή Πρυτανεία, αλλά στην προηγούμενη Πρυτανεία είχαν γίνει πολλές συζητήσεις. Δε νομίζω ότι έχουμε άσχημη συνέργεια με το δήμο Βόλου, δεν είναι κακή».

magnesianews.gr