«Στα μαλακά» έπεσε 32χρονος αλλοδαπός νταής, που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 5 Νοεμβρίου του 2018, σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών για αντίσταση κατά της Αρχής και άλλες κατηγορίες.
Μάλιστα η ποινή που του είχε επιβληθεί, ήταν χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χωρίς να είναι μετατρέψιμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου και είχε μείνει δυόμισι μήνες.
Χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας μείωσε κατά πολύ την αρχική ποινή, καθώς τον έκρινε ένοχο για αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς πραγμάτων που χρησιμοποιούνται για κοινό όφελος, εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή και εντελώς ελαφριά σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και 15 ημερών. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή 1.800 ευρώ. Η κατηγορία της εντελώς ελαφριάς σωματικής βλάβης είχε προκύψει από μετατροπή άλλης και συγκεκριμένα της απλής σωματικής βλάβης με πρόθεση κατά συρροή.
Ο 32χρονος φέρεται τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν είχε εντοπιστεί από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν. Ωστόσο, ο μεθυσμένος Αλβανός, όχι απλά δεν δέχθηκε τον έλεγχο, αλλά επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς, ηλικίας 45 και 47 ετών αντίστοιχα. Ακολούθησε συμπλοκή καταμεσής του δρόμου, σε μία προσπάθεια των ανδρών της ΕΛΑΣ να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών είχε υποστεί κάκωση στο δεξί αυτί, ενώ ο δεύτερος εκδορές στο χέρι του. Ο 31χρονος δράστης πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στη σύλληψή του, αλλά με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, τέθηκε υπό κράτηση. Μεταφέρθηκε στο κρατητήριο, όπου ξέσπασε σε ένα καρτοτηλέφωνο…
Απολογούμενος πρωτόδικα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 32χρονος είχε υποστηρίξει πως βρίσκεται 30 χρόνια στην Ελλάδα, έχει τρία παιδιά, 2, 5, 6 και 12 χρόνων, εκείνη τη νύχτα είχε πιεί και είχε βγει για να πάει στο αυτοκίνητό του, ώστε να πάρει ένα σι ντι. Τότε, πρόσθεσε, είδε έναν χωρίς στολή, να του λέει να βγάλει τα χέρια έξω. Και είχε καταλήξει, δηλώνοντας πως είχε καταλάβει το λάθος του και είχε ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς.

e-thessalia.gr