«Καπνός» έγιναν από τις φυλακές Κασσαβέτειας δύο αλλοδαποί βαρυποινίτες που χθες καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση ενός έτους ο καθένας μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα.
Ο λόγος για έναν 52χρονο από τη Ρουμανία, που είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε κάθειρξη 67 ετών (!), με εκτίσιμη ποινή 25 έτη, για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.
Ο 52χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή στις 3 Μαΐου 2017, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της απόδρασης και να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε έναν 44χρονο από την Αλβανία, ο οποίος ξέφυγε της προσοχής των φρουρών και δραπέτευσε από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις 9 Ιουλίου 2016 και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη και σε κάθειρξη 15 ετών και 11 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Εδώ και 2,5 χρόνια ο δραπέτης δεν έχει εντοπιστεί και το Δικαστήριο που επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους προς 5 € ημερησίως.

magnesianews.gr