Τεντώνει το σχοινί ο Αχ. Μπέος στη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Βόλου και των εμπόρων ένδυσης- υπόδησης στις λαϊκές αγορές, με τον δήμαρχο όχι μόνο να μην θέλει να βρει μία συμβιβαστική λύση και να τείνει χείρα βοηθείας στους ανθρώπους του μεροκάματου, αλλά να παίρνει την απόφαση να αναστείλει τις λαϊκές ένδυσης- υπόδησης από τις 19 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας!

Η απόφαση αυτή Μπέου ήρθε μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη λαϊκή αγορά της Ζάχου με Μακρυγιάννη, όταν κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερις δημοτικούς αστυνομικούς και δύο αστυνόμους της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν στο σημείο για έλεγχο και ζήτησαν την αποχώρηση αυτών των εμπόρων που δεν είχαν άδεια .

Βέβαια στην απόφαση που εκδόθηκε οι λόγοι που επικαλείται είναι η παρεμπόδιση των αρμοδίων οργάνων ελέγχου, προπηλακισμοί και απειλές από πωλητές άνευ ή με αναστολή αδείας και η μη τήρηση μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου μιλώντας στο magnesianews είχε αναφέρει ότι υφίσταται ζήτημα επιβίωσης 48 πωλητών, που έχουν μεν άδεια, αλλά όχι σε ισχύ καθώς αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και ο ίδιος για πολλοστή φορά είχε ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου, για την επιβίωση των εμπόρων.

«Ζητάμε να δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι, να μαζέψουν λεφτά για να μπορέσουν να κάνουν τις ρυθμίσεις. Εάν δεν δουλέψουν πως θα ζήσουν;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αϊβάζογλου. Μάλιστα μόλις χθες στο Ράδιο ΕΝΑ ο ίδιος έλεγε πως για όλα τα θέματα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου, επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος δεν έχει δεχθεί να τους δει.

«Μας θεωρεί προφανώς μιάσματα. Εμείς δεν θέλουμε οι υπάλληλοι του Δήμου ή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να υποστούν την ένορκη διοικητική εξέταση παίρνοντας πρωτοβουλίες και να εκθέσουν τον Δήμο. Λέμε λοιπόν να δούμε την περίπτωση μέσω μεταβατικού σταδίου, το σχεδιάζουμε, το προγραμματίζουμε και το καταθέτουμε ως πρόταση στην κυβέρνηση» σημείωσε, κάνοντας λόγο και για διαχρονική ευθύνη όλων των δημαρχιακών αυτοδιοικήσεων που δεν αντιμετώπισαν το φαινόμενο των οφειλών εν τη γενέσει του με ρυθμίσεις», έλεγε μόλις χθες ο πρόεδρος των μικροπωλητών και τόνισε πως αυτό που ζητάνε από τον Δήμο Βόλου είναι συνεργασία.

Αντ’ αυτού, ο Δήμαρχος Βόλου αποφάσισε να αναστείλει τις λαϊκές αγορές και να σπρώξει ολοένα και περισσότερο στην οικονομική ασφυξία δεκάδες ανθρώπους της βιοπάλης.

magnesianews.gr