Βγαίνουν… σκούπες στα χωριά στις δημοτικές ενότητες του Βόλου. Ηδη από χθες η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει αρχίσει να ενισχύεται με οδοκαθαριστές με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι θα στελεχώσουν κατά προτεραιότητα τα πολυδύναμα κέντρα των δημοτικών ενοτήτων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, χθες στην υπηρεσία παρουσιάστηκαν προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα οι 11 πρώτοι και έως την Παρασκευή αναμένεται να παρουσιαστούν και οι 73 που θα ενισχύσουν τον τομέα του οδοκαθαρισμού.
«Προτεραιότητα θα δοθεί στα πολυδύναμα κέντρα Αγριάς, Ν. Αγχιάλου και Πορταριάς και στη συνέχεια θα ενισχυθεί ο Βόλος και η Ν. Ιωνία. Η πρόσληψη οδοκαθαριστών σίγουρα αποτελεί μία ανάσα για την υπηρεσία καθαριότητας», σημείωσε ο κ. Πράττος για τον οποίο όμως ανοίγει… μέτωπο στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Όπως εξηγεί αυτές τις ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των τετραμηνιτών που είχαν προσληφθεί τόσο ως οδηγοί όσο και ως πληρώματα απορριμματοφόρων στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης της καθαριότητας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19 ιδίως μέσα στο καλοκαίρι. Η υπηρεσία αποδυναμώνεται κατά 60 άτομα.
«Οι βάρδιες βγαίνουν ίσα - ίσα. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δεν έχει… δικαίωμα να αρρωστήσει, να πάρει ρεπό ή άδεια. Ακόμη και οι οδηγοί είναι ίσα - ίσα, ενώ το πρόγραμμα αποκομιδής, αντιμετώπισης των εστιών και πλυσίματος των κάδων ακολουθεί τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.
Οπως ανέφερε ο κ. Πράττος καθημερινά γίνονται 36 δρομολόγια σε Βόλο και Ν. Ιωνία για την καθαριότητα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Τα 22 δρομολόγια αφορούν στην αποκομιδή απορριμμάτων, τα 6 για ανακυκλώσιμα και επίσης δρομολογούνται 2 μικρά φορτηγά τα οποία περισυλλέγουν σκουπίδια και σακούλες που βρίσκονται πεταμένα έξω από κάδους, στον κεντρικό άξονα και συγκεκριμένα κάτω από την Ανθ. Γαζή από το ύψος του Δημαρχείου έως τον Αγιο Κωνσταντίνο. Επιπλέον καθημερινά στους δρόμους βρίσκονται τρία πλυντήρια για πλύσιμο κάδων καθώς επίσης και τρία JCB και ισάριθμα φορτηγά τα οποία συλλέγουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά που υπάρχουν σε εστίες που δημιουργούνται δίπλα και πίσω από κάδους.
Σε όλα τα παραπάνω τις επόμενες ημέρες θα προστεθεί και η καθαριότητα στα σχολεία την οποία παραδοσιακά αναλαμβάνει η υπηρεσία Καθαριότητας. «Είμαστε εν αναμονή των νέων 8μήνων προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Πράττος.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)