Πολλές είναι οι ζημιές τις τελευταίες δυο ημέρες στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή υδροδότησης σε συνοικίες ή τη θολότητα του πόσιμου νερού. Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε χθες και προχθές εργολαβία φυσικού αερίου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου (Χρυσοχοΐδη), ενώ έσπασε και αγωγός στο πεζοδρόμιο της Ιωλκού 33, από τις εργασίες για την κατασκευή της διαδρομής ΑμεΑ. Καθημερινές είναι και οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Επιχείρησης.
Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου οι καταναλωτές ταλαιπωρούνται επί δυο συνεχόμενες ημέρες, καθώς όπως προαναφέρθηκε προκλήθηκε ζημιά σε αγωγούς λόγω εργασιών για συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Η χθεσινή ζημιά σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ανακασιάς με Χαλιδοπούλου, ενώ και στις δυο περιπτώσεις η διακοπή υδροδότησης μέχρι την αποκατάστασή της ήταν πολύωρη και διήρκεσε από τις 1.30μ.μ. έως τις 5μ.μ.
«Δεν είναι δυνατόν να μένουμε χωρίς νερό για τόσες ώρες και ειδικά το μεσημέρι που επιστρέφουμε από την εργασία μας και θέλουμε να πλυθούμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι από τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, που επικοινώνησαν με τη «Θ».
Στο μεταξύ, κοκκινόχωμα έτρεχε χθες το πρωί για πολλές ώρες από τις βρύσες στα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή της Αναλήψεως με Περραιβού.
Το τηλεφωνικό κέντρο στις Βλάβες της ΔΕΥΑΜΒ «έσπασε» από διαμαρτυρίες καταναλωτών, ενώ στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστώσει που υπήρχε πρόβλημα στο δίκτυο, καθώς το φαινόμενο αρχικά χαρακτηρίστηκε περίεργο.
Τελικά, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ζημιά σε κεντρικό αγωγό στο πάρκιν του Νοσοκομείου Βόλου, που γειτνιάζει με το Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Αθανασάκη, η οποία επιδιορθώθηκε και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι επανήλθε η κανονική ροή του πόσιμου νερού στις βρύσες των σπιτιών χωρίς να υπάρχει θολότητα.
Ιδιαίτερα σοβαρή θεωρείται η ζημιά σε αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ στο πεζοδρόμιο της Ιωλκού 33, στο ύψος γνωστού πολυκαταστήματος. Από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ εκτιμάται ότι η ζημιά οφείλεται στην εργολαβία του Δήμου Βόλου για την κατασκευή της διαδρομής ΑμεΑ. Να αναφερθεί ότι η ζημιά δεν κατέστη δυνατό να επιδιορθωθεί χθες και θα καταβληθεί προσπάθεια αυτό να γίνει σήμερα, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε διακοπή στην υδροδότηση.
Σπάσιμο κεντρικού αγωγού σημειώθηκε χθες το πρωί και στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Αργοναυτών. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ έσπευσε στο σημείο για την αποκατάστασή της, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 12μ., αφού χρειάστηκε να γίνει αντικατάσταση σωλήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα οι βλάβες και οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι πολλές και καθημερινές, με αποτέλεσμα το ελλιπές προσωπικό της Επιχείρησης να μην προλαβαίνει για την άμεση επιδιόρθωσή τους.

e-thessalia.gr