Θλίψη προκάλεσε πριν λίγη ώρα η είδηση για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή Βαγγέλη Βουρούκου, σε ηλικία 64 ετών. Ο Βαγγέλης Βουρούκος κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
O Βαγγέλης Βουρούκος έχει φορέσει τη φανέλα τόσο της Νίκης, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, όσο και του Ολυμπιακού που βρέθηκε μετά τη θητεία στην Α’ Εθνική με τα χρώματα της ΑΕΛ, ενώ είχε εργαστεί και στα δύο σωματεία σε Β’ και Γ’ Εθνική.
Από τις παλιές …καραβάνες στο χώρο της προπονητικής ο Βαγγέλης Βουρούκος. Ως ποδοσφαιριστής άρχισε από τις ακαδημίες της Νίκης, στα 16 του έγινε επαγγελματίας κι έπαιξε μέχρι το 1971, ενώ ως φοιτητής στην Ιταλία πήρε πρωταθλήματα με τις Πινέτα Σακέτι και Τοσκάνια της Ρώμης. Γύρισε στη Νίκη μετά τις σπουδές, έπαιξε στη Λάρισα από το 1978 ως το 1982 στην Α’ Εθνική, μετά για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Παναιγιάλειο και την Προοδευτική. Η πολυετής προπονητική καριέρα άρχισε το 1982 ως βοηθός του Γκμοχ στη Λάρισα και η πρώτη του ομάδα ως πρώτος προπονητής ήταν ο Πανθυραϊκός Σαντορίνης. Ακολούθησαν οι ερασιτέχνες Προοδευτικής, ο ΑΟ Ποντίων Πειραιά, ο Ηρακλής Βόλου, η Νίκη Βόλου (1999-2001), η Λάρισα, η Χαλκηδόνα (στο ξεκίνημα της σεζόν που ανέβηκε στην Α’ Εθνική), ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ εργάστηκε τέσσερις φορές στον ΓΣ Αλμυρού.

magnesianews.gr