Σε εκπτωτικούς ρυθμούς κινείται από χθες η αγορά του Βόλου, με τους εμπόρους να προσδοκούν ότι θα τονωθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον και θα ενισχυθούν οι τζίροι των καταστημάτων.
Διερευνητική ήταν η χθεσινή πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 20% έως 50% στην τοπική αγορά.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των επαγγελματιών, οι δελεαστικές τιμές σε συνάρτηση με την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να τονώσουν την ψυχολογία των καταναλωτών, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, τις πωλήσεις και την κίνηση στα καταστήματα.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα».
Επισήμανε, ωστόσο, ότι «υπάρχει μικρή κίνηση από χθες, καθώς οι καταναλωτές έχουν εντοπίσει τα είδη που επιθυμούν να αγοράσουν». Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα καλλυντικά και ό,τι ακόμη τραβά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού.
Στο μεταξύ, διαρκής είναι η προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου στους καταναλωτές «να παραμείνουν στην τοπική αγορά και να πραγματοποιούν τις αγορές τους στα τοπικά καταστήματα» σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου
Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου προτείνεται στα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη μέρα εντάσσεται στις θεσμοθετημένες Κυριακές του χρόνου, κατά τις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.
Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για κλειστά καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα, εφόσον το επιθυμούν οι επαγγελματίες, εκπορεύεται από τη σκέψη ότι η θερινή περίοδος και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την κίνηση της εμπορικής αγοράς την Κυριακή και κατά συνέπεια «η συγκεκριμένη μέρα δεν παρουσιάζει εμπορικό ενδιαφέρον» υπογραμμίζει ο πρόεδρος.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)