Τα μισά αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα AAV7A1, από τα 18 που είχε ζητήσει η χώρα μας, από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού, θα δοθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Όπως αναφέρει το enoplos.gr η ανταπόκριση ήταν θετική όταν υποβλήθηκε επίσημα το αίτημα και τον Δεκέμβριο του 2018 οι αμερικανικές υπηρεσίες ειδοποίησαν για την ικανοποίηση του αιτήματος με ελάχιστο κόστος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανοί δέχτηκαν να καλύψουν το κόστος των εργασιών συντήρησης και επισκευής των οχημάτων, που υπολογίζεται σε 25 εκ. $ και η παράδοση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το 2020, που θα ξεκινήσει η απόσυρσή τους από το σώμα των Πεζοναυτών.
Όσων αφορά τον αριθμό των αμφίβιων τεθωρακισμένων που θα δοθεί, ενώ είχαν ζητηθεί 18, που θα καλύπτουν τις ανάγκες ενός συγκροτήματος αποβατικού τάγματος, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραχωρηθούν μόλις εννέα, ένα διοικητικό και ίσως ένα περισυλλογής, που κρίνεται απαραίτητο.
Η παρουσίαση των συγκεκριμένων αμφίβιων οχημάτων είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019 στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» μεταξύ Πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (22 MEU) των ΗΠΑ.
Ήταν η πρώτη παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου AAV7A1 που χρησιμοποιείται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ που είχε μεταφέρει το καταμαράν USS Carson City, που είχε πλεύσει στο λιμάνι του Βόλου.

magnesianews.gr