Ικανοποιητική για την εποχή, είναι η κίνηση που αναμένεται στα καταλύματα στην πόλη του Βόλου και τα ορεινά χωριά του Πηλίου, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενόψει των Χριστουγέννων. Πρόκειται για Έλληνες επισκέπτες, ενώ ήδη οι πληρότητες έφτασαν στο 90%, και οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και το 100% τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα», είπε ότι από χθες, τηλέφωνα για κρατήσεις στα καταλύματα γίνονται από πελάτες της τελευταίας στιγμής, που κατάφεραν να πάρουν άδεια και αναζητούν λίγο καλύτερες τιμές, ενώ εκτίμησε ότι στην περιοχή οι κρατήσεις αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι ημέρες που ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και από αύριο Παρασκευή, αλλά και για ανήμερα τα Χριστούγεννα, με αναχώρηση τη Δεύτερη Μέρα Χριστουγέννων.

«Εάν αυτές τις ημερομηνίες, ο Βόλος και το Πήλιο που είναι στους τρεις αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα, δεν δουλέψει, θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Οι προτιμήσεις

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνουν ορεινοί προορισμοί όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Αγ. Δημήτριο, Αγ. Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες και Μηλιές, που είναι γνωστοί και αγαπημένοι προορισμοί.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι η κίνηση θ’ αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ξενοδόχος τόνισε ότι έχει γίνει μια καλή επικοινωνία της περιοχής, με συνεντεύξεις και διαφημίσεις σε σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι η προετοιμασία που έγινε, θα βοηθήσουν να ξεπεράσουν το 90% πληροτήτων.

Αθέμιτος ανταγωνισμός τα παράνομα καταλύματα

Ο Γιώργος Ζαφείρης είπε ότι, αν και η Ένωση Ξενοδόχων δεν έχει στοιχεία, από τον κόσμο που κυκλοφορεί κάθε φορά, αλλά και μέσω διαδικτύου, καταλαβαίνουν όλοι ότι υπάρχουν πολλά παράνομα καταλύματα, τα οποία ανταγωνίζονται αθέμιτα τα ξενοδοχεία.

Για το σύστημα ενοικίασης σπιτιών μέσα από «πλατφόρμες», o πρόεδρος των ξενοδόχων, τόνισε ότι «μάστιγα» δεν είναι μόνο τα σπίτια, αλλά βίλες, πολύ καλά σπίτια, μέχρι… και «κοτέτσια» και η Ένωση Ξενοδόχων έχει καταγράψει πάνω από 400 καταλύματα, που δεν είναι καταγεγραμμένα σε καμία κατηγορία (ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες, παραδοσιακά, ξενοδοχεία κλπ.).

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, τα παράνομα καταλύματα έχουν καταγραφεί μέσω του διαδικτύου, ενώ κάποια είπε, ότι ενδεχομένως να έχουν καταφέρει πλέον να ενταχθεί στο Μητρώο.

magnesianews.gr