Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Σκόπελο , «σάρωσε» Γλώσσα, Έλιος ,Κλίμα , Πάνορμο προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και ιδιώτες. Το νησί βρίσκεται σε «συναγερμό» και η δημοτική αρχή ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το χαλάζι σε μέγεθος μπάλας πινγκ-πονγκ, συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση και ανεμοθύελλα.
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Βούλγαρης.
Η κακοκαιρία ξέσπασε χθες στις 11 το πρωϊ και μέσα σε λίγη ώρα το επαρχιακό δίκτυο έκλεισε από ξεριζωμένα δέντρα , ο δημοτικός φωτισμός καταστράφηκε με τις λάμπες να σπάνε η μια μετά την άλλη , φρεάτια πλημμύρισαν και ρέματα υπερχείλισαν.
Όσοι ιδιώτες είχαν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο τα είδαν με βουλιαγμένα καπό και μεγάλες ζημιές υπέστησαν εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Τέντες σε ταβέρνες και μαγαζιά ξηλώθηκαν.
«Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στην ύδρευση και την αποχέτευση και καταστράφηκαν οι ελιές. Η κατάσταση είναι απελπιστική τόσο στις δημόσιες υποδομές όσο και στους ιδιώτες. Οι επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Η ανεμοθύελλα «σήκωσε» τα πάντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Το επαρχιακό δίκτυο άνοιξε με τα μηχανήματα του δήμου αργά το μεσημέρι, ενώ οι υπάλληλοι έδωσαν αγώνα για να απομακρύνουν δεκάδες ξεριζωμένα δέντρα και να καθαρίσουν τις λάσπες που είχαν κατακλύσει τα πάντα.
«Ζητάμε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες ζημιές. Δεν έχει μείνει στη θέση της ούτε λάμπα. Το μόνο θετικό -αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι-είναι πως η κακοκαιρία δεν έπληξε τη Χώρα».

e-thessalia.gr