Ο φόβος και ο τρόμος κυρίως των ηλικιωμένων φέρεται να έχει γίνει σπείρα Ρομά, που «χτυπάει» σπίτια στο κέντρο του Βόλου και μάλιστα πρωινές ώρες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία, οι Ρομά είναι δύο, ένας νεαρός και ένας ηλικιωμένος, που δρουν μαζί και έχουν ως στόχους, κυρίως, διαμερίσματα πολυκατοικιών. Χτυπούν τα κουδούνια των διαμερισμάτων και μόλις ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης ανοίξει την πόρτα, πριν προλάβει να ρωτήσει ποιος είναι, αυτοί προσποιούνται ότι πωλούν χαρτομάντηλα και ζητούν χρήματα. Μόλις ο ιδιοκτήτης γυρίσει για να αναζητήσει το πορτοφόλι του και να δώσει χρήματα, εισέρχονται στο σπίτι και αρπάζουν ό,τι πολύτιμο βρουν.
Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν σε σπίτια στην οδό Θουκυδίδου και συγκεκριμένα μπήκαν στο διαμέρισμα μίας ηλικιωμένης και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα. Η γυναίκα έντρομη τους είπε ότι δεν υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, ενώ την απείλησαν, να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Με το μπάσιμο που κάνουν στα σπίτια, φέρεται να ελέγχουν και το αν αυτά έχουν κάτι πολύτιμο, έτσι ώστε να τα διαρρήξουν άλλη φορά. Αν και η Αστυνομία έχει ενημερωθεί, δεν έχει υποβληθεί κάποια μήνυση, ενώ συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να μην ανοίγουν την πόρτα σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν.

e-thessalia.gr