Άμεσα εκδίδονται οι αποφάσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ Βόλου, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ευάγγελος Γεωργολόπουλος, ο οποίος από 18 Μαρτίου ανέλαβε και καθήκοντα διευθυντή στην περιφερειακή υπηρεσία συντονισμού και υποστήριξης, που έχει την ευθύνη για όλες τις δομές των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συντάξεις που εκκρεμούν αφορούν τη διαδοχική ασφάλιση των ασφαλισμένων, καθώς στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τα δύο χρόνια.
Ο κ. Γεωργολόπουλος σημείωσε ότι πριν από 10 ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα προκειμένου να επιτευχθεί γρηγορότερη έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης.
«Οι συντάξεις από τον ΕΦΚΑ Βόλου είναι σε καλό δρόμο. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, παρά μόνο στη διαδοχική ασφάλιση. Προσπαθούμε να βάλουμε μια σειρά στις συντάξεις». Ειδικότερα, δήλωσε πως στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στον Βόλο, οι συντάξεις βγαίνουν άμεσα και πως αν το αίτημα υποβληθεί στις αρχές του μήνα, τότε τον επόμενο μήνα θα λάβει σύνταξη. Το διάστημα αναμονής φτάνει μέχρι και τους 3 μήνες. Μάλιστα έκανε έκκληση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου να ενημερώνει τους υποψήφιους συνταξιούχους να μην απευθύνονται σε ιδιωτικά γραφεία για την καταμέτρηση των ενσήμων.
Αναφερόμενος στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και στον ΟΓΑ η αναμονή για την έκδοση συντάξεων κυμαίνεται από έναν χρόνο έως 2 χρόνια. Μεγάλη είναι και η καθυστέρηση στον ΟΑΕΕ.
Ο κ. Γεωργολόπουλος πρόσθεσε πως το πρόβλημα στην καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. «Στη Λάρισα που βγαίνουν οι συντάξεις του ΟΓΑ για όλη τη Θεσσαλία απασχολούνται μόνο 10 υπάλληλοι. Με την ένταξη των ταμείων στον ΕΦΚΑ, πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως στον ΕΦΚΑ Βόλου υπάρχουν 250-300 αιτήσεις σε εκκρεμότητα και αφορούν τη διαδοχική ασφάλιση.
Πρόσθεσε ακόμη πως στον ΕΦΚΑ Βόλου δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και πως από 1/1/2019 έχουν εγκριθεί 870 επικουρικές συντάξεις.
Μάλιστα από 1η Ιανουαρίου το λογισμικό δεν επιτρέπει την έκδοση οριστικών συντάξεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Κάλεσε επίσης του υποψήφιους συνταξιούχους να απευθύνονται στο ΙΚΑ για την καταμέτρηση και «όχι στα γραφεία που πουλούν εκδούλευση και φοροδιαφεύγουν». Σημείωσε πως στην περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4 τέτοια γραφεία στην περιοχή ενώ έχουν τη βιτρίνα λογιστικών ή δικηγορικών γραφείων.

e-thessalia.gr