Με τέσσερις και πέντε επιβάτες κινούνται αυτή την περίοδο τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με την επιβατική κίνηση να έχει σημειώσει βουτιά πάνω από 95%, ενώ σε αντίστοιχο ποσοστό είναι και η απώλεια τζίρου για την επιχείρηση.
Πολύ δύσκολες καταστάσεις βιώνει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, με τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι του και να μη μετακινείται λόγω του κορωνοϊού, οπότε περιορίζεται δραματικά και το έργο, που καλείται να εξυπηρετήσει.
Εξάλλου το Αστικό ΚΤΕΛ καλύπτει τις ανάγκες μεταξύ άλλων, από δύο μεγάλες ηλικιακές ομάδες, τους μαθητές και τους ηλικιωμένους, με τους μεν πρώτους να έχουν σταματήσει τα μαθήματα στα σχολεία και τα φροντιστήρια, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, τους δε δεύτερους, να μη βγαίνουν από το σπίτι, για να προφυλαχθούν από τον ιό.
«Λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων προφύλαξης που έχουν λάβει οι πολίτες, η επιβατική κίνηση μειώθηκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό, πάνω από το 95%, για να μην πούμε 99%. Καθημερινά δεν μετακινούνται με τα λεωφορεία μας περισσότεροι από 200-300 συμπολίτες. Τα περισσότερα δρομολόγια έχουν τέσσερις με πέντε επιβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός και πρόσθεσε πως «από τότε που έκλεισαν τα σχολεία και τα φροντιστήρια, άρχισε η μεγάλη πτώση στην επιβατική κίνηση».
Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου επλήγη οικονομικά από την πανδημία και, όπως επισήμανε ο κ. Ευαγγελινός «επειδή εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με τις μετακινήσεις του πληθυσμού και τα λεωφορεία μας είναι υποχρεωμένα να μετακινούνται ακόμη και χωρίς επιβάτη, το Αστικό ΚΤΕΛ δεν μπορεί να κλείσει, όπως συνέβη με πολλές άλλες επιχειρήσεις. Βέβαια λόγω της μεγάλης πτώσης των εσόδων, εμείς θα ζητήσουμε από το κράτος, να μας παρέχει βοήθεια. Και αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την Ομοσπονδία μας».
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου εκδίδει συνεχώς έκτακτα προγράμματα δρομολογίων. «Το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο, οι εισπράξεις μηδαμινές, αλλά τώρα προέχει η Υγεία και ο κόσμος πρέπει να μείνει σπίτι του. Τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν μειωθεί σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει επιβατική κίνηση. Όσοι μετακινούνται με τα λεωφορεία, το κάνουν για να πάνε στην εργασία τους, σε έναν γιατρό ή στην τράπεζα, σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία», ανέφερε ο κ. Ευαγγελινός και συμπλήρωσε για τα μέτρα προφύλαξης, πως «καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα λεωφορεία μας για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων».

e-thessalia.gr