Tο Νοσοκομείο του Βόλου προμηθεύεται 5000 χειρουργικές μάσκες καθώς μέσα στο ίδρυμα η μάσκα έγινε είδος σε ανεπάρκεια. Το Νοσοκομείο θα εφοδιαστεί με νέα παρτίδα, ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται ασθενείς στις κλινικές, υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα. Ο κόσμος που επισκέπτεται το Νοσοκομείο ζητά μάσκες γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί από τα φαρμακεία.
«Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο αυτή την στιγμή. Ο κόσμος δεν πάει να ζητήσει από το φαρμακείο μια και δύο μάσκες, αλλά ολόκληρο κουτί και εξαντλήθηκαν τα αποθεματικά. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι προτεραιότητα έχουν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη, διότι υπάρχουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες και απαιτείται όταν κυκλοφορούν έξω να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Αν την στερήσουμε από αυτόν που την έχει ανάγκη δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Εμείς στο Νοσοκομείο δίνουμε όπου επιβάλλεται να δοθεί μάσκα», τόνισαν από την διοίκηση.
Τo ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε φόρμα στο Νοσοκομείο, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται καθημερινά, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών με διαγνωσμένη γρίπη στις κλινικές, στις ΜΕΘ και οι θάνατοι από διαγνωσμένη γρίπη.
Τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τελείως πλασματικά καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται Μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των Νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης.
Το 70% των Παθολογικών- Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγο κλινικές οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.

e-thessalia.gr