Προφυλακίστηκαν χθες ύστερα από την απολογία τους στον Ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας, οι δύο συλληφθέντες για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.
Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ο 38χρονος συνεπιβάτης στο δίκυκλο, με το οποίο άρπαξαν την τσάντα, φέρεται να παραδέχθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε τη ληστεία σε βάρος της 79χρονης Βολιώτισσας και την απόπειρα σε βάρος της άλλης,  της 73χρονης, δήλωσε πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ζήτησε συγνώμη από τα θύματα και επιείκεια από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για ληστεία σε βάρος πάλι γυναίκας, την οποία και είχε τραυματίσει. Ακόμη ο 38χρονος φέρεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια να εργάζεται και  να διαμένει με την οικογένειά του, σε αντίθεση με παλαιότερα, που είχε παραβατική συμπεριφορά.
Από την πλευρά του ο 33χρονος συνεργός του, οδηγός του δικύκλου, φέρεται να δήλωσε ότι πρώτη φορά έκανε ληστεία, ότι δέχθηκε παραίνεση από τον 38χρονο, ότι ήταν υπό την επήρεια χαπιών και μετά την πρώτη ληστεία, του είπε να σταματήσουν, αλλά εκείνος του είπε να γυρίσουν και άρπαξε και την τσάντα της άλλης γυναίκας.Δήλωσε μεταμέλεια και μάλιστα υπέδειξε το σημείο, όπου βρισκόταν η κλεμμένη τσάντα.\
Οι δύο προφυλακισμένοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσής τους από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.  Οι δύο δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Βόλου. Οι δύο συνεργοί, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με τη χρήση βίας αφαίρεσαν την τσάντα 79χρονης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ επιπλέον αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα 73χρονης, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Οι δύο ηλικιωμένες βάδιζαν σε κεντρικό σημείο της πόλης του Βόλου. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό που είχε κλαπεί και το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου και το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

e-thessalia.gr