Εντυπωσιακή πορεία διαμαρτυρίας με τα τουριστικά λεωφορεία πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες του κλάδου σήμερα στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων, με μαύρες σημαίες στα λεωφορεία τους, σε κομβόι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και παρέδωσαν ψήφισμα στην Περιφερειακή ενότητα και στο γραφείο του ΕΟΤ στον Βόλο.

Πρώτο και βασικό αίτημα η επιδότηση/αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, «με ένα σημαντικό ποσό, από την πολιτεία , μη επιστρεπτέο, όπως συνέβη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Δεν χρειαζόμαστε δάνεια, που δεν θα είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε» επισημαίνεται.

Δεύτερο στη λίστα το αίτημα για «μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στις οδικές μεταφορές στο 13%» και το «πάγωμα πληρωμής τρεχουσών οφειλών και ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έως την επιστροφή των επιχειρήσεων στην ομαλότητα (τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2021)».

Βασική επίσης για τους ιδιοκτήτες «η μείωση των τελών κυκλοφορίας ή τουλάχιστον η εξίσωση με τα ΚΤΕΛ», και η «εξίσωση των τιμών των ασφαλίστρων στα ίδια επίπεδα με το ΚΤΕΛ με την παρέμβαση του κράτους», με παράλληλο αίτημα «οι τιμές των διοδίων να καθορίζονται ανάλογα με τις θέσεις και όχι με το ύψος του οχήματος».

taxydromos.gr