Μια ομάδα τεσσάρων μαθητών από Λύκεια του Βόλου πέρασαν στις 28 καλύτερες παγκοσμίως σε διαγωνισμό του ΜΙΤ, καθώς δημιούργησαν εφαρμογή που εκπέμπει sos όταν ο κάτοχος κινητού κινδυνεύει!

Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Ράδιο ΈΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, ο Σπύρος Κούριας εκπαιδευτικός και υπεύθυνος (μαζί με τον κ. Γιώργο Πρώια) στην ομάδα Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οποία ανήκει και η ομάδα των συγκεκριμένων παιδιών, «υπήρξε μια ομάδα παιδιών Λυκείων που δούλεψαν μαζί με την κα Μαρτίνα Παπαιωάννου πλήρως εθελοντικά και από τις δύο πλευρές, και συμμετείχαν στον διαγωνισμό του γνωστού ΜΙΤ. Είναι ένας διαγωνισμός όπου συμμετέχουν ομάδες που δημιουργούν εφαρμογές για κινητές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Τα παιδιά έχουν μυηθεί στα μυστικά και δημιούργησαν μια εφαρμογή που προκρίθηκε στην τελική φάση περνώντας στις 28 τελικές ομάδες του κόσμου.

Ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα θα είναι το καλύτερο αλλά είναι μια επιβράβευση για τα παιδιά, που δούλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες

Η εφαρμογή την οποία σκέφτηκαν, τη δοκίμασαν και την παρήγαγαν από την πρώτη στιγμή, έχει ένα ευρύτερο καλό σκοπό που αν την κατεβάσει κάποιος στο κινητό του και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια έκτακτη ανάγκη εκπέμπει ένα sos προς κάποιον που είναι δηλωμένος ως διασώστης, ώστε να καλυφθεί το κενό ώσπου να έρθω γιατρός ή ασθενοφόρο. Ουσιαστικά λαμβάνει ένα σήμα απ΄το gps του κινητού με στόχο να σωθεί μια ζωή».

magnesianews.gr