Στο γνωστό ρητό «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» παραπέμπει ο «συναγερμός» που έχει σημάνει για πολλοστή φορά στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου από τους γιατρούς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Αν μέσα στο καλοκαίρι δεν ενισχυθεί η Κλινική με επιπλέον γιατρούς, θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία να καλυφθούν όλες οι εφημερίες καθώς αποχωρούν τις επόμενες μέρες δύο άτομα. Ενας ορθοπεδικός που έκανε το αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και ορισμένες μέρες την εβδομάδα παρείχε υπηρεσίες στην Ορθοπεδική ολοκλήρωσε «τη θητεία του», ενώ ο δεύτερος γιατρός που αποχωρεί διορίστηκε σε μόνιμη θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λαμίας.
Στην Κλινική πλέον απομένουν για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί. Σύμφωνα με τους εναπομείναντες γιατρούς, η Κλινική αν δεν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι θα δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει αφενός στις καθιερωμένες εφημερίες και αφετέρου σε έκτακτα πρωινά περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Οι γιατροί διαβλέποντας τον κίνδυνο που υφίσταται ανά πάσα στιγμή να βρεθούν εκτεθειμένοι, έχουν επαναφέρει με αλλεπάλληλες επιστολές προς τη Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου το θέμα, ζητώντας να δρομολογηθούν προσλήψεις έστω επικουρικών γιατρών.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πέρυσι την ίδια περίοδο οι ορθοπεδικοί είχαν διαφωνήσει στην επικύρωση του προγράμματος εφημεριών της Κλινικής για το μήνα Ιούνιο με αποτέλεσμα αυτές να καθοριστούν από τη Διοίκηση μέχρι και τέλος Αυγούστου. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα «δανεικοί» γιατροί από άλλα γειτονικά νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ για να μην «τιναχθεί» η λειτουργία της Ορθοπεδικής «στον αέρα».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε πως αποχωρούν από την Κλινική δύο γιατροί και εκτίμησε πως αν δεν προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών γιατρών που θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους οι οποίοι φεύγουν θα δυσχεράνει σημαντικά η λειτουργία της Ορθοπεδικής.
«Πρέπει να υπάρξουν δραστικές λύσεις πριν οξυνθεί το πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζεται τέλος πως έχει ζητηθεί από την 5η ΥΠΕ να εγκρίνει την απόσπαση στο Νοσοκομείο Βόλου του ορθοπεδικού που διορίζεται σε μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο Λαμίας μέχρι τέλος του χρόνου. Εκτιμάται πως στο διάστημα που μεσολαβεί θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου ορθοπεδικού στο Αχιλλοπούλειο, στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης 16 θέσεων για τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως από το υπ. Υγείας.

Bάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)