Νέους τρόπους μηχανεύονται συνεχώς, προκειμένου να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, ιδίως ηλικιωμένους, διάφοροι απατεώνες στη Μαγνησία. Το τελευταίο διάστημα αποδεικνύονται ιδιαίτερα εφευρετικοί, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάφεραν να εξαπατήσουν τέσσερα άτομα, αποσπώντας τους σχετικά μικρής αξίας ποσά που έφτασαν μέχρι τα 500 ευρώ.
Τα θύματα απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, υποβάλλοντας μηνυτήριες αναφορές, αλλά παρά την έρευνα που διατάχθηκε στο πλαίσιο της διενέργειας προκαταρκτικής, δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω ενεργειών.
Πιο συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες ηλικιωμένοι Βολιώτες ανάρτησαν σε ιστοσελίδες, αγγελίες στις οποίες ζητούσαν αγοραστές για αντικείμενα καθημερινής χρήσης που πουλούσαν. Οι επιτήδειοι τους εντόπισαν μέσω των συγκεκριμένων αγγελιών και επικοινωνούσαν μαζί τους προφασιζόμενοι τους υποψήφιους πελάτες. Αφού συμφωνούσαν στο ποσό που έπρεπε να καταβάλουν, για να προβούν στην αγορά, ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν σε κάποιο ΑΤΜ τραπεζικού καταστήματος. Τα θύματα δεν γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάμβαναν τα χρήματα και έτσι οι απατεώνες τους έδιναν κατευθύνσεις, για το πώς θα το πράξουν. Έτσι τους καθοδηγούσαν για το ποια πλήκτρα θα πατήσουν και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των θυμάτων τους, κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα ποσά. Στους λογαριασμούς των τεσσάρων Βολιωτών όχι μόνο δεν πιστώθηκαν τα χρήματα από την αγοραπωλησία, αλλά με την παραπάνω διαδικασία η οποία πραγματοποιούνταν μέσω τηλεφώνου από τους δράστες, έχασαν από 100 μέχρι και 500 ευρώ… Στη συνέχεια τους έπειθαν ότι όλα έγιναν καλώς και ολοκλήρωναν την τηλεφωνική συνομιλία. Αργότερα, όταν οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι έλειπαν χρήματα από τους λογαριασμούς ήταν αργά, καθώς οι δράστες είχαν κλείσει τα τηλέφωνα. Παρά τις έρευνες που έγιναν από τις αρχές δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν, αφού οι αριθμοί παρέπεμπαν είτε σε αχυράνθρωπους (τα λεγόμενα πακιστανικά) είτε σε αριθμούς που είχαν καταργηθεί. Αξίζει να τονιστεί πως για περιπτώσεις απάτης που διώκονται ως πλημμελήματα, δεν προβλέπεται από τον νόμο η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, παρά μόνο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

e-thessalia.gr