Εντός Σαββατοκύριακου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό με τουρίστες για το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Μάλιστα εκτιμάται ότι η πρώτη πτήση θα είναι από το Άμστερνταμ. Βέβαια η Σκιάθος όπως και τα άλλα νησιά των Σποράδων ήδη αποτελούν μαγνήτη για τις διακοπές του Πάσχα.
«Στο νησί έχουν καταφθάσει αρκετοί Έλληνες επισκέπτες που θέλουν να γιορτάσουν εδώ το Πάσχα» τόνισε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος και πρόσθεσε πως «πολλοί έρχονται για να δουν το πολύ γνωστό έθιμο της περιοχής μας, να βγαίνει δηλαδή την Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος στις 3.30 τα ξημερώματα και όχι στις 9.30 το βράδυ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, μυσταγωγικό και ευλαβικό που έχει περιγραφεί και από τον Παπαδιαμάντη. Το περίφημο «Άρατε πύλας» που λένε οι ιερείς δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση στους πιστούς που κατακλύζουν τους ναούς παρά το προχωρημένο της ώρας. Άλλωστε γι’ αυτό έρχονται οι επισκέπτες το Πάσχα, ενώ τα τελευταία χρόνια μας κάνει την τιμή να βρίσκεται μαζί μας και ο μητροπολίτης Χαλκίδας».
Το Πάσχα στη Σκιάθο είναι κάτι το εντυπωσιακό, καθώς συνδυάζει την παράδοση της λογοτεχνίας, το πανέμορφο φυσικό τοπίο, τα ξεχωριστά έθιμα και την νησιωτική γαλήνη και φρεσκάδα μαζί.
Συγχρόνως, όμως σηματοδοτεί για το νησί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος τόνισε πως «το φετινό Πάσχα γιορτάζεται πιο αργά σε σχέση με άλλες χρονιές και συνδυάζεται και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχουμε και την πρώτη πτήση τσάρτερ από το Άμστερνταμ. Καθημερινά μέχρι και τα τέλη Μαΐου θα έχουμε μια με δύο πτήσεις, ενώ από τα μέσα Ιουνίου και μετά θα πυκνώνουν πολύ περισσότερο. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της επισκεψιμότητας, ενώ θέλουμε να δούμε, πώς θα επηρεάσει την έλευση βρετανών τουριστών και το Brexit».
Πάντως ήδη οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και του ευρύτερου εμπορίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν. Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουν αρχίσει οι ανακαινίσεις και οι επισκευές σε καταστήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.
«Η Σκιάθος αυτή την περίοδο θυμίζει ένα μεγάλο εργοτάξιο» τόνισε ο κ. Πρεβεζάνος και πρόσθεσε πως «γίνονται εργασίες παντού με τα δύο επίκεντρα να είναι το αεροδρόμιο και το μεγάλο ξενοδοχείο στις Κουκουναριές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μέχρι και το Φεβρουάριο το νησί αριθμούσε κοντά στους 6.000 κατοίκους, ενώ τώρα με τους εργάτες ο πληθυσμός έχει φτάσει στους 10.000».

e-thessalia.gr