Τρεις άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν ασθενήσει από φυματίωση, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για δύο γυναίκες (αδελφές)  και ένα παιδί αλβανικής καταγωγής 12 ετών.

Παραπέμφθηκαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της e-thessalia.gr στο Νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού αλλά εξετάστηκαν και στο Κέντρο Υγείας Βόλου Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα κλήθηκε για επιδημιολογική διερεύνηση και η Διεύθυνση Υγείας και επέβαλε τη νοσηλεία, ενώ ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο Νοσοκομείο του Βόλου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποδειχθεί εάν ασθένησαν από τη μολυσματική νόσο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναζητείται ένα ακόμη μέλος της οικογένειας που τις τελευταίες ημέρες έφυγε από τον Βόλο και βρίσκεται στην Αλβανία.

Η μητέρα του 12χρονου κινητοποιήθηκε από τα συμπτώματα και έσπευσε με την αδελφή και το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού , όπου αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος εξετάσεων και για τους τρεις καθώς μένουν στο ίδιο σπίτι και έφεραν την ίδια συμπτωματολογία.

Η διάγνωση της φυματίωσης είναι ενίοτε δύσκολη και οι γυναίκες μαζί με το παιδί  υποβάλλονται σε  αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις. θα γίνει εξέταση των πτυέλων καθώς και βρογχικού εκπλύματος με βρογχοσκόπηση.

Η φυματίωση είναι μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο. Για την Ελλάδα, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.

Η φυματίωση προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, συνήθως όμως προσβάλλει τους πνεύμονες.

Συμπτώματα

Βήχας με μεγάλη διάρκεια

Πυρετός

Νυχτερινοί ιδρώτες

Διογκωμένοι λεμφαδένες

Αιμόπτυση

Απώλεια βάρους χωρίς το άτομο να κάνει δίαιτα