Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή χθες, τρεις κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και απιστία σε βαθμό κακουργήματος (άνω των 120.000 €). Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρίας σε νησί των Σποράδων, τη σύζυγό του, επίσης στέλεχος και μια υπάλληλο της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λόγω οφειλών της εταιρίας, που έχει αντικείμενο τον τουρισμό, περίπου 900.000 € και προκειμένου να μη γίνει κατάσχεση από τους οφειλέτες, μετέφερε χρήματα από προηγούμενους ισολογισμούς στον τραπεζικό λογαριασμό της υπαλλήλου. Η μεταφορά των χρημάτων φέρεται να έγινε μετά 2010 και 2017 και η υπόθεση γνωστοποιήθηκε μετά από μήνυση μετόχων, προς τους οποίους υπήρχαν οφειλές, ενώ το μεγαλύτερο ποσό αφορά οφειλές προς τράπεζες.
Για την υπόθεση έγινε προκαταρκτική εξέταση, οι τρεις παραπέμφθηκαν στον ανακριτή με την κατηγορία της απιστίας και της υπεξαίρεσης.
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό της υπαλλήλου, ώστε να μπορούν να διακινούν ποσά της εταιρίας.
Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας τους, ενώ ο πρώτος θα καταβάλει χρηματική εγγύηση 5.000 €. Η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη.

magnesianews.gr