Νέα δολιοφθορά στο υδραγωγείο των Σταγιατών καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με την Επιχείρηση, κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο υδραγωγείο των Σταγιατών της Δ.Ε. Πορταριάς του Δήμου Βόλου από το συνεργείο χλωρίωσης σήμερα 08.05.2019 και περί της 09:00 πμ, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά (λουκέτο) της πόρτας του οικίσκου της δεξαμενής είχε παραβιαστεί και αντικατασταθεί με νέα, άγνωστη προς την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη προσωρινά η είσοδος στις εγκαταστάσεις. Από οπτική παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί και η αντλία χλωρίωσης, μετά την είσοδο αγνώστων στο χώρο.
Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.
Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

e-thessalia.gr