Σίγουρα το καλύτερο δώρο της ζωής του πήρε και ενόψει Πάσχα, ένας 40χρονος Βολιώτης αυτοκινητιστής, που κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών. Το δικαστήριο ανέτρεψε πανηγυρικά την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Εφετείου που τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 116 χρόνων!
Ο άνδρας που εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών, είναι έγκλειστος για περισσότερα από πέντε χρόνια σε σωφρονιστικό κατάστημα και αναμένεται σύντομα να αποφυλακιστεί, βαρύνονταν με την κατηγορία της διευκόλυνσης στη διακίνηση παράνομων μεταναστών. Πρωτόδικα το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του είχε επιβάλλει πολύ βαριά ποινή 116 ετών για τη μεταφορά συνολικά 55 παράνομων μεταναστών που ήταν κρυμμένοι σε ειδική κρύπτη του φορτηγού του.
Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που διατύπωσε ο συνήγορος Αθ. Χαρμάνης, για την επιβολή συνολικής ποινής, η οποία έφτασε τα 17 χρόνια κάθειρξης. Ο 40χρονος μετέφερε στο φορτηγό του, τους 55 παράνομους μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, (Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν), και είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με κατεύθυνση χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά συνελήφθη στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο στο όχημα του.

magnesianews.gr