Επίθεση από «χάκερς» δέχθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» το Ειρηνοδικείο Βόλου προ ημερών, ωστόσο οι επιτιθέμενοι δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους, που ήταν να προκαλέσουν ζημιά στα αρχεία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» οι χάκερς φέρονται να «χτύπησαν» στο λογισμικό σύστημα του Ειρηνοδικείου Βόλου την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Η επίθεση έγινε στις 8.30’ περίπου το πρωί και διήρκησε περίπου μισή ώρα, ωστόσο έγινε αντιληπτή και αρμόδιος υπάλληλος κατόρθωσε να την αντιμετωπίσει επιτυχώς και να μην υποστούν ζημιά τα αρχεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, οι χάκερς φέρονται να ήταν Έλληνες και από την ενέργειά τους καταστράφηκε τμήμα από το back up του συστήματος, ενώ ο χάκερ προσπάθησε να μετονομάσει αρχεία. Ο αρμόδιος του Ειρηνοδικείου φέρεται να πρόλαβε την επίθεση, πριν οι χάκερς την ολοκληρώσουν, προστατεύοντας τα αρχεία του. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή που γνωρίζει τη χρήση του λογισμικού, ευτυχώς ο χάκερ άρχισε την επίθεσή του από το back up και όχι από το βασικό αρχείο του συστήματος. Η επίθεση φέρεται να έγινε με ιό, που κατέληγε με την ονομασία «phovos». Μετέτρεπε τα αρχεία σε άλλα, που δεν μπορούσε ο χρήστης του συστήματος να τα ανοίξει. Ωστόσο δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο σκοπός τους, αν δηλαδή τυχαία εισήλθαν στο λογισμικό του Ειρηνοδικείου Βόλου ή αν είχαν συγκεκριμένο στόχο καταστρέφοντας αρχεία.
Σχετικά με την επίθεση ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που με την σειρά της ζήτησε από το Ειρηνοδικείο να ενημερώσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα. Άγνωστο είναι αν παρόμοια επίθεση δέχθηκαν και το Πρωτοδικείο ή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

e-thessalia.gr