Στο «σκοίνιασμα» που παθαίνουν τα ζώα, απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση βάναυσης μεταχείρισης ζώου ο 55χρονος Βολιώτης, που είχε συλληφθεί το Σάββατο το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ιωνίας.
Χθες ο 55χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό στο Δικαστήριο, στον 55χρονο φέρεται να επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα για την πράξη του.
Ο 55χρονος επανέλαβε όσα είχε και την περασμένη Δευτέρα υποστηρίξει στο Αυτόφωρο, ότι αν δεν χτυπήσεις το ζώο που υπέστη «σκοίνιασμα», τότε αυτό κινδυνεύει να ψοφήσει. «Αν δεν τα τρομάξεις, κινδυνεύουν να ψοφήσουν», φέρεται να υποστήριξε.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα φέρεται να είχε υποστηρίξει στο Αυτόφωρο, ότι το «μάτιασαν» το γαϊδουράκι και αυτό έπεσε κατά τη μεταφορά του για βόσκηση.
Ο 55χρονος, απολογούμενος είχε αποδώσει την πτώση του ζώου στο μάτιασμα και στην κρίση πανικού που φέρεται να υπέστη το δεύτερο γαϊδουράκι, που μετέφερε με το ίδιο όχημα, καθώς αυτό είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης…
Τον 55χρονο, που κατηγορούταν ότι κλωτσούσε το ζώο στο κεφάλι, φέρεται να είδαν άνθρωποι που έπαιζαν μπάσκετ στην περιοχή του Πανθεσσαλικού σταδίου, το Σάββατο στις 7.15΄μ.μ. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από έναν άνδρα αυτόπτη μάρτυρα και ακολούθησε λίγο αργότερα η σύλληψη του 55χρονου.
Ο κατηγορούμενος μετέφερε δύο γαϊδουράκια και ένα πόνυ με ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, στο Φυτόκο και φέρεται να τα είχε δέσει με σχοινί. Το ένα γαϊδουράκι φέρεται να έπεσε και μάλιστα ο 55χρονος κατηγορούταν ότι το έσυρε για μερικά μέτρα, μόλις ωστόσο αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, είχε σταματήσει την κίνηση του αυτοκινήτου και σήκωσε το ζώο. Φέρεται να το κλώτσησε στο κεφάλι, το ζώο σηκώθηκε, για να ξαναπέσει κατόπιν, ενώ το δεύτερο γαϊδουράκι φέρεται να υπέστη κρίση πανικού και αφήνιασε. Ο 55χρονος απέδωσε στο μάτιασμα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στην εγκυμοσύνη του ενός εκ των δύο ζώων και είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, προκειμένου να καταθέσει βεβαίωση από κτηνίατρο, που να αποδεικνύει αυτά που υποστηρίζει.

e-thessalia.gr