Δώρο ζωής έλαβε μία 70χρονη Βολιώτισσα, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταμόσχευσης ενός νεφρού, από πτωματικό δότη 66 ετών, που κατέληξε στο Αττικόν Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η70χρονη για 12 χρόνια βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα και χθες τελικά έλαβε το πολύτιμο δώρο ζωής, μετά από χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη μεταμόσχευση σε νεφροπαθή της Μαγνησίας για το 2020, ενώ πέρυσι είχαν γίνει τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρών, οι δύο από μητέρες σε παιδιά και η τρίτη από πτωματικό δότη.
Με το…δεξί μπήκε ο Ιούνιος για το Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Γιαννάκο, χθες έγινε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού για το 2020 στη Μαγνησία.
Ειδικότερα, μία 70χρονη Βολιώτισσα που βρισκόταν επί 12 χρόνια στη λίστα αναμονής έλαβε χθες το πολυπόθητο δώρο ζωής από πτωματικό δότη ηλικίας 66 ετών, που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Οι συγγενείς του 66χρονου έδωσαν το πράσινο φως για να γίνει η δωρεάν των δύο νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών σε ανθρώπους που τα είχαν απόλυτη ανάγκη για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Η απόφαση τους αυτή ευεργέτησε και την 70χρονη συμπολίτισσα, η οποία μεταμοσχεύθηκε χθες στον Ευαγγελισμό, όπου και παραμένει για νοσηλεία, με τα πρώτα δείγματα για την υγεία της να είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε πως πέρυσι στη Μαγνησία είχαν καταγραφεί μόλις τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρών, με τις δυο να αφορούν περιπτώσεις από μητέρα σε παιδί και τη μία από πτωματικό δότη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γονείς αλλά και αδέλφια που θέλουν να δώσουν τον νεφρό τους στο παιδί και αντίστοιχα στον αδερφό τους και βρίσκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν βρει τον δότη τους είναι τυχεροί κι ελπίζουμε να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις και να έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Εμείς για ακόμη μια φορά τονίζουμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων, της πιο πολύτιμης αυτής δωρεάς, που δίνει ζωή στον συνάνθρωπό μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννακος.
Να σημειωθεί πως 270 νεφροπαθείς από τη Μαγνησία βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μόσχευμα, 220 από αυτούς είναι αιμοκαθαρόμενοι και 50 ήδη μεταμοσχευμένοι.

magnesianews.gr