Αύξηση της τάξεως του 30% καταγράφουν οι πωλήσεις προστατευτικών τζαμιών, με τις παραγγελίες να χτυπούν κόκκινο λόγω της πανδημίας και με ορίζοντα τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων. Οι εταιρείες εμπορίας προστατευτικών τζαμιών προχώρησαν σε μαζικές παραγγελίες με το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, βλέποντας τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων με το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων.
Νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλους τους εμπορικούς κλάδους, με τα προστατευτικά τζάμια να «πρωταγωνιστούν» σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ταμεία μάρκετ και καταστημάτων λιανικής πώλησης, σε φαρμακεία, φούρνους, με τη χρήση τους να επεκτείνεται σταδιακά στη διάρκεια της άρσης των μέτρων. Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι παραγγελίες, με τον γνωστό επαγγελματία του κλάδου Κώστα Παπαδόπουλο να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ξενοδοχεία, ιδιοκτήτες ταξί, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία και άλλοι χώροι εργασίας σπεύδουν να ενισχυθούν με επιπλέον μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Η χρήση του προστατευτικού πλεξιγκλάς, ακόμη και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία και ταξί για την προστασία των οδηγών, δημιουργεί νέα δεδομένα, εκτοξεύοντας κατακόρυφα τη ζήτηση, τις παραγγελίες και τις πωλήσεις στα καταστήματα εμπορίας τζαμιών. «Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ σημείωσε ότι ο φόβος της πανδημίας και τα απαγορευτικά μέτρα έχουν εντείνει την ανάγκη του κόσμου για προστασία και λήψη ανάλογων μέτρων.
Νέα δεδομένα σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, με τον ίδιο επαγγελματία να επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όσοι ανοίξουν, αναγκαστικά θα χρειαστούν ανάλογο εξοπλισμό. Ο καθένας σκέπτεται να λάβει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους πελάτες» είπε.
Αύξηση στις παραγγελίες παρατηρήθηκε αρχικά μόλις έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός, με το φαινόμενο να εντείνεται στη συνέχεια και κυρίως ενόψει της έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων, που παρέμειναν κλειστές το προηγούμενο διάστημα. «Ιδιάζουσα» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η περίοδος της πανδημίας ενίσχυσε την ανάγκη του κόσμου για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετική εικόνα στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης και των επαγγελματιών.

taxydromos.gr