Αρχίζει σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, όπως ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, για την περιοχή της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 12-3-2019 και λήγει στις 12-6-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 12-9-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 12-3-2019 και λήγει στις 12-6-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 12-9-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:
-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στον προκαποδιστριακό Δήμο Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονούφριου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας, και στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σαγιατών,
-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: Δήμος Βόλου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αϊδινίου, Γλαφυρών, Μικροθηβών, Σέσκλου. Δήμος Ρήγα Φερραίου. Δήμος Αλμυρού. Δήμος Νοτίου Πηλίου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αργαλαστής, Λαύκου, Μετοχίου, Μηλίνης, Προμυρίου, Τρικερίου.
Το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, κτίριο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, τηλέφωνο: 24210-25288 E-mail:info@ktimatologio-magnisias.gr. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30.
-Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων: Δήμος Σκοπέλου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Γλώσσης, Κλήματος, Σκοπέλου.
Επίσης το Γραφείο Κτηματογράφησης για τα νησιά θα λειτουργεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου κτίριο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, τηλέφωνο: 24210-25288. E-mail:info@ktimatologio-magnisias.gr. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30.
Εκτός από τα 35 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν στην Τράπεζα για κάθε δικαίωμα που έχουν σε ακίνητα οι ιδιοκτήτες, πρέπει από την Τρίτη που θα ανηφορίζουν στο Πανθεσσαλικό, προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, να έχουν μαζί τους το συμβόλαιο του ακινήτου επικυρωμένο από το Υποθηκοφυλακείο, εκκαθαριστικό της Εφορίας, όπου θα φαίνεται ο ΑΦΜ, αστυνομική ταυτότητα, προαιρετικά αντίγραφα του Ε9 ή του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ και εφόσον από το συμβόλαιο δεν φαίνονται οι συντεταγμένες του ακινήτου, τοπογραφικό διάγραμμα.

e-thessalia.gr