Αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που φέρετε να μετέφερε χασίς από την Αλβανία στην Τουρκία, οι τρεις Αλβανοί 42, 42 και 25 χρονών, που είχαν συλληφθεί στις 25 Σεπτεμβρίου ανοιχτά των Ψαρών από λιμενικούς και χρησιμοποιούσαν ως σταθμό μεταφόρτωσης ναρκωτικών, σπηλιά της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου, όπου εντοπίστηκε ποσότητα 1.172 κ. χασίς. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10.000 € ο καθένας.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου και απολογήθηκαν για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.
Σύμφωνα με τον νομικό τους σύμβουλο, Δημήτριο Κοντούλα, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είναι μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών, ότι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου που συνελήφθησαν δυτικά από τα Ψαρρά, στη μεγάλη επιχείρηση με συμμετοχή δύο ελικοπτέρων του Λιμενικού και της Frontex και 10 σκαφών του Λιμενικού Σώματος, παρά τη μεγάλη επιχείρηση, δεν εντοπίστηκε το δεύτερο σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά και είχε χειριστή τον 35χρονο συμπατριώτη τους που έχει ήδη προφυλακιστεί.
Αυτό σημαίνει, υποστήριξαν, ότι το σκάφος τους δεν ήταν προπομπός του δεύτερου σκάφους, το οποίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος και δεν το διευκόλυνε στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ο νομικός σύμβουλος των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι τα δύο ταχύπλοα σκάφη δεν συσχετιζόταν, δεν είχαν κοινή πορεία πλεύσης και δεν υπάρχει χρονική και τοπική συνάφεια, καθώς το ένα βρέθηκε στο Αγκίστρι, οι ναρκωτικές ουσίες στη νήσο Πιπέρι και το άλλο στα Ψαρά. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, οι τρεις αλλοδαποί κρατούνταν στη Μυτιλήνη για χαρτιά και διοικητική απέλαση όταν βγήκε το ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου.
Οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι μετέφεραν καύσιμα (700 λίτρα βενζίνη που κατασχέθηκε) από την Αγία Μαρία Κορωπίου στη νήσο Ψαρά, ενώ ο 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη στο Αγκίστρι ομολόγησε, λέγοντας που έκρυβε τα ναρκωτικά αλλά για τους τρεις είπε, ότι δεν τους γνωρίζει και δεν τους είδε ποτέ.
Οι κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, αργά το απόγευμα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 € ο καθένας.

magnesianews.gr