Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17 Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της e-thessalia.gr, από τη στιγμή που το αίτημα απορρίφθηκε ο Κουφοντίνας δήλωσε στον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δραμητινό ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας. Σήμερα το βράδυ θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και, αν διαπιστωθεί επιδείνωση της υγείας του, καθώς δέχεται μόνο νερό, θα μεταφερθεί στη μονάδα AIDS η οποία βρίσκεται σε χώρο που μπορεί να υπάρχει ισχυρή φύλαξη χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία του Νοσοκομείου. Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου μίλησε ο ίδιος σήμερα στις 10 το πρωί. Όπως είπε ο κ. Δραμητινός είναι εξαντλημένος και στις συζητήσεις που αφορούν την υγεία του συγκαταβατικός.
Στο υπόμνημά του προς το αρμόδιο συμβούλιο ο Δημ. Κουφοντίνας επισήμανε ότι «από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου», ενώ υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια.
Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας». Στο υπομνημα του κρατούμενου, σχολιάζονταν δε, ότι μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του.
Υπενθυµίζεται ότι ο Δηµήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται επτά ηµέρες σε απεργία πείνας, διαµαρτυρόµενος για τη µη χορήγηση άδειας από τις φυλακές, µετά το «βέτο» του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία για τη λήψη άδειας από τις φυλακές. Ωστόσο, όπως σχολιάζεται στο υπόµνηµα του κρατουµένου προς το συµβούλιο, µεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούµενο στάδιο στη χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτηµά του.
«Κανείς δεν αµφισβητεί πραγµατικά ότι ο Δ.Κ., όπως δήλωσε, θα τη ρήσει τους όρους που θα του τεθούν, εκτός των άλλων και από σεβασµό στους ανθρώπους που υπογράφουν για τη χορήγηση της άδειας, αλλά και από σεβασµό στο δικαίωµα των κρατουµένων να διαφυλαχτεί για όλους ο θεσµός της άδειας που κατακτήθηκε µε αγώνες» αναφέρει. Μπαράζ καταδροµικών επιθέσεων µε σφυριά και πέτρες σηµειώθηκε χθες το βράδυ από κουκουλοφόρους σε καταστήµατα στο κέντρο της Αθήνας. Οµάδα περίπου 30 νεαρών προκάλεσε φθορές στις βιτρίνες τουλάχιστον 12 καταστηµάτων στις οδούς Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου και Αµερικής. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια στα οποία εκδήλωναν τη συµπαράστασή τους στον ∆ηµήτρη Κουφοντίνα.

e-thessalia.gr