Από πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα έχασε τη ζωή του το 11χρονο αγόρι, που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Οι περαιτέρω αναλύσεις των δειγμάτων που λήφθηκαν θα δείξουν εάν επρόκειτο για ιογενή ή όχι νόσο.
Το παιδί είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, με πολύ υψηλό πυρετό και λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού και έντονο πόνο στο κεφάλι τα ξημερώματα της Τρίτης. Παρά την ιατρική παρακολούθηση και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί κι ενώ η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως το πρωί της Τετάρτης, η υγεία του επιδεινώθηκε. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό, το παιδί διασωληνώθηκε, ενώ έγιναν και προσπάθειες ανάνηψης.
Οι προσπάθειες για την επαναφορά του παιδιού, δεν βρήκαν ανταπόκριση και το παιδί, «έφυγε» από τη ζωή.
Η είδηση του θανάτου του 11χρονου μούδιασε την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα μικρό παιδί χάθηκε τόσο άδοξα από μία… ίωση. Ιδιαίτερα ανήσυχοι ήταν γονείς με μικρά παιδιά, ενώ στη Ν. Ιωνία όπου το παιδί κατοικούσε, αλλά και στα Κανάλια, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του το σοκ της απώλειας είναι μεγάλο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό γεγονός.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Βόλου
Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή.
Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια νεκροτομής-νεκροψίας.