Την άμεση πρόσληψη δύο παθολόγων, ενός νεφρολόγου, ενός χειρουργού, ορθοπεδικών, γαστρεντερολόγου, αιματολόγου ζητεί μεταξύ άλλων η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών η οποία πραγματοποίησε χθες γενική συνέλευση.
Η συνέλευση είχε και απολογιστικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος που ανέλαβε καθήκοντα το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και η ανάγκη πρόσληψης γιατρών ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν χθες στην γενική συνέλευση.
Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος επισήμανε πως «ζητάμε να προσληφθούν άμεσα δεκαπέντε μόνιμοι γιατροί, καθώς η υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε ορισμένες κλινικές και τμήματα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Μεταξύ άλλων πρέπει να προσληφθούν δύο παθολόγοι, ένας μαιευτήρας, ένας νεφρολόγος, ορθοπεδικοί, ένας χειρουργός, ένας γαστρεντερολόγος, ένας γιατρός ειδικότητας βιοιατρικής-αιματολογίας. Επίσης πληροφορούμαστε πως ο επικουρικός γιατρός με την ειδικότητα του νευροχειρρούργου μπορεί να αποχωρήσει, και γι’ αυτό θα πρέπει να προσληφθεί και εδώ ένας μόνιμος νευροχειρουργός».
Ο κ. Μαλινδρέτος πρόσθεσε πως «ελλείψεις έχουμε στην οφθαλμολογική αλλά και το Ογκολογικό. Και στα δύο αυτά τμήματα έχουμε την έγκριση του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις και έχουν επιλεγεί τα άτομα. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί λόγω των μεγάλων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε αυτό το θέμα και θα πρέπει να υπάρξει μια λύση. Δεν μπορεί να περιμένουμε τρεις και έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων για να έρθουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο. Με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς, εγκυμονεί κίνδυνος να μην μπορούν να βγουν οι εφημερίες».\
Παράλληλα η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών θα αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το «ψαλίδι» στην πληρωμή των εφημεριών.
Για το θέμα ο κ. Μαλινδρέτος επισήμανε πως «λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, υπάρχουν κλινικές και τμήματα, όπου οι γιατροί κάνουν όχι μόνο επτά εφημερίες το μήνα, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά ακόμη και δέκα και έντεκα. Για τις περισσότερες εφημερίες οι γιατροί δέχονται ήδη περικοπές, καθώς θεωρείται ότι ξεπερνούν ένα πλαφόν. Όμως αν δεν κάνουν τις εφημερίες, τότε οι κλινικές θα μείνουν χωρίς εφημέρευση κάποιες μέρες. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ήδη έχει ζητήσει από το υπουργείο να αυξηθεί το σχετικό πλαφόν. Οι γιατροί είναι στην δυσάρεστη θέση να δουλεύουν πολύ περισσότερο το μήνα, να κάνουν εφημερίες και να μην τους πληρώνουν κιόλας για όλες».
Επέκταση
Στην γενική συνέλευση συζητήθηκε και το θέμα της Β’ Παθολογικής Κλινικής, όπου τονίστηκε ότι είναι άμεση ανάγκη η επέκτασή της, ώστε να μπορούν να χωρούν όλες οι κλίνες και να μην δημιουργούνται συνθήκες χωροταξικής ασφυξίας.

e-thessalia.gr