Νέα επεισόδια ξέσπασαν, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, προχθές στις φυλακές Βόλου, επί της οδού Μεταμορφώσεως, όταν αλλοδαποί κρατούμενοι φέρεται να προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος.
Η αιτία των επεισοδίων παραμένει άγνωστη, αν και χθες στις φυλακές φέρεται να μετέβη ο αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένου να διεξαχθεί πειθαρχικός έλεγχος των πρωταγωνιστών των επεισοδίων.
Οι αλλοδαποί κρατούμενοι των φυλακών Βόλου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν επεισόδια και φθορές στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι φθορές φέρεται να προκλήθηκαν στον προαύλειο χώρο του καταστήματος και στη διάρκεια του προαυλισμού των κρατούμενων προχθές το απόγευμα. Μάλιστα ισχυρή αστυνομική δύναμη φέρεται να περικύκλωσε το κατάστημα, για τον φόβο απόπειρας απόδρασης ή γενίκευσης των επεισοδίων.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 16 Ιουνίου βρίσκονταν στις φυλακές Βόλου 105 κρατούμενοι, όταν οι θέσεις είναι 54, από τους οποίους 84 ήταν αλλοδαποί και 21 Έλληνες. Αντίστοιχα στις φυλακές Κασσαβέτειας οι κρατούμενοι ήταν 177, όταν οι θέσεις είναι 274, εκ των οποίων οι 38 αλλοδαποί.

e-thessalia.gr