Σε περιπέτειες από τη βρεφική του ηλικία ένα μωράκι μόλις τριών μηνών. Οι γονείς του, ένα νεαρό ζευγάρι Βολιωτών που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, φέρονται να είναι εθισμένοι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και ο πατέρας της οικογένειας να κάνει χρήση ακόμη και μπροστά στο απροσδιόριστο βλέμμα του νεογέννητου…
Αμεση ήταν χθες η παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου που ενημερώθηκε για το θέμα. Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε την επιμέλεια του βρέφους από τους δύο γονείς.
Παράλληλα, η Εισαγγελία Βόλου υπέβαλε αίτηση στο Πρωτοδικείο προκειμένου να εξετασθεί η ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στους παππούδες της οικογένειας οριστικά και αμετάκλητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, που είναι ενημερωμένη για το περιστατικό, παρακολουθούσε εδώ και καιρό την οικογένεια και συγκεκριμένα από τότε που ήρθαν σε γνώση της Εισαγγελίας Βόλου τα προβλήματα που υπάρχουν.
Η Κοινωνική Υπηρεσία είχε αναθέσει στον παππού και τη γιαγιά της οικογένειας να συνεπικουρούν το νεαρό ζευγάρι και πράγματι οι παππούδες είχαν μετεγκατασταθεί στο σπίτι της νεαρής οικογένειας και βοηθούσαν με κάθε τρόπο στο μεγάλωμα του παιδιού. Εντούτοις, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φαίνεται ότι ήταν και πάλι πολλά.
Ο πατέρας της οικογένειας φέρεται να θέλει να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ακόμη και μπροστά στο μωράκι. Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε έτσι στην Κοινωνική Υπηρεσία να πραγματοποιήσει κοινωνική έρευνα, η οποία όμως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γονείς είναι ακατάλληλοι για να μεγαλώσουν το μωράκι από κάθε άποψη και υγείας και οικονομική.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια του μωρού στους παππούδες της οικογένειας, ενώ άμεσα αναμένεται να συνεδριάσει το Πρωτοδικείο και να εξετάσει την αίτηση για την οριστική αφαίρεση της επιμέλειας του βρέφους από τους γονείς του και την οριστική ή όχι ανάθεσή της στο ηλικιωμένο ζευγάρι.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του παιδιού φέρονται να είναι παντελώς αδιάφοροι, ενώ σε κάποια στιγμή είχαν εγκαταλείψει το μωράκι στο σπίτι με τους παππούδες και είχαν απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 Δυστυχώς, η μάστιγα των ναρκωτικών φαίνεται ότι οδήγησε στην καταστροφή ενός ακόμη νεαρού ζευγαριού, μίας καινούργιας οικογένειας που βρισκόταν στα πρώτα της βήματα ακόμη, ενώ υπό άλλες προϋποθέσεις θα χαίρονταν το πιο όμορφο δώρο της ζωής, τη χαρά να φέρνει κανείς ένα παιδί στον κόσμο και να το μεγαλώνει.

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)