Δεν θα ξέφευγε από τον κορωνοϊό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που σήμερα μετρά συνολικά 30 κρούσματα, από τα οποία τα 22 είναι στη Λάρισα, τέσσερα στα Τρίκαλα, ένα στη Λαμία και τρία στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον κορωνοϊό στο τοπικό Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο είναι μέσα στην κοινωνία και όπως παρατηρούνται κρούσματα αυξανόμενα στην Θεσσαλία, είναι λογικό να καταγράφονται και κρούσματα στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η εικόνα κινείται όπως κινούνται και τα κρούσματα στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να κατέχει τα πρωτεία με 22 θετικά κρούσματα σε φοιτητές. Ακολουθούν τα Τρίκαλα με τέσσερα κρούσματα, ο Βόλος με τρία και η Λαμία με ένα θετικό.

Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο καταγράφηκαν σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη πριν 15 ημέρες, ενώ μόλις χθες καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ που σήμερα έχει ξεκινήσει τις ιχνηλατήσεις.

Ο κ. Μπιλλίνης τόνισε ότι το κρούσμα δεν συμμετείχε σε δια ζώσης διδασκαλίες και ακολουθούσε τηλεκπαίδευση, ενώ δεν αποκάλυψε το Τμήμα που προέρχεται, καθώς όπως ανέφερε αυτό θα προκαλούσε μία αναστάτωση χωρίς λόγο, ενώ και το φύλο δεν μπορεί να αποκαλυφθεί λόγω προσωπικών δεδομένων.

«Τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς γιατί προκύπτουν νέα, ανάλογα και με τις ιχνηλατήσεις. Κάθε παιδί που έχει συμπτώματα πρέπει να μεταβεί στο Νοσοκομείο για εξετάσεις ή εάν το επιθυμεί σε κάποια ιδιωτική κλινική. Έπειτα ενημερώνει τον υπεύθυνο covid του Τμήματός του , ενώ πρώτα ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και ξεκινά η ιχνηλάτηση. Εξετάζονται επίσης οι επαφές και οι κινήσεις του προκειμένου να τηρηθούν αν χρειαστεί τα πρωτόκολλα που θέλουν αναστολή λειτουργίας τμημάτων κ.ο.κ.», είπε ο Καθηγητής.

Τέλος, ανέφερε ότι όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που νοσούν είναι σε καλή κατάσταση, τα συμπτώματά τους είναι ήπια και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

magnesianews.gr