Σε ένα πολύ μεγάλο έργο για τη υγεία των πολιτών και τα μηχανήματα, προχωρά η ΔΕΥΑΤ.
Πρόκειται για την πλήρη αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Τρικάλων, δηλαδή των μηχανημάτων του βιολογικού καθαρισμού.
Η εγκατάσταση είχε ολοκληρωθεί εν έτει 1987. Πλέον, 32 χρόνια μετά,  η ΔΕΥΑΤ ενέταξε στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο  «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ».
Ο προϋπολογισμός του έργο ανέρχεται στο ποσό των 3.410.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Και, όπως είχε τονίσει στην πρόσφατη εσπερίδα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Μουσείο Τσιτσάνη ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αυτό ήταν ένα από τα έργα που αναμενόταν να εγκριθεί από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, που χρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ.
Με το εν λόγω έργο, αφ’ ενός θα αναβαθμιστούν οι υποδομές βελτίωσης της περιβαλλοντικής προστασίας, και αφ’ ετέρου, βελτιώνεται η ποιότητα των εκροών. Οπως τονίζεται σχετικά από τον πρόεδρο του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, κ. Νίκο Λέρα, «η αλλαγή των μηχανημάτων σημαίνει βελτίωση της επεξεργασίας των λυμάτων, οπότε, με την τριτοβάθμια επεξεργασία που θα προστεθεί,  θα επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα εκροής  και θα υπάρξει δυνατότητα των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση».
Σε σύντομο διάστημα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός και, μόλις ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο, υπογράψει σχετικά, θα πρέπει να το ολοκληρώσει σε 12 μήνες.
Σημειώνεται ότι στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ. Τρικάλων θα συμβάλλει άλλη μια εργολαβία, με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» η οποία είναι σε εξέλιξη.