Συνεχίζεται μέχρι το 2023 η λειτουργία του Κοινωνικού  Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Τρικκαίων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης  ύψους 512.460 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσουν  τη λειτουργία τους οι  δύο Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο  Τρικκαίων,  οι  οποίες προσφέρουν βασικά αγαθά σε περισσότερους από 600 ωφελούμενους.
Η χρηματοδότηση καλύπτει μέχρι και τις 30-6-2023 τις δαπάνες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στα Τρίκαλα, δηλαδή τις δαπάνες για την πληρωμή του προσωπικού που απασχολείται στις Δομές, την προμήθεια αγαθών, αναλώσιμα και λοιπά λειτουργικά έξοδα.
«Στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στον άνθρωπο και σε όσους έχουν ανάγκη» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Με την απόφαση που υπογράψαμε ενισχύσουμε με 512.000 ευρώ το Δήμο Τρικκαίων,  που δεν είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του και διασφαλίζουμε ότι 600 άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής και διαβίωσης και στα απαραίτητα φάρμακά τους.
Παράλληλα διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων στις δύο Κοινωνικές Δομές. Ερχόμαστε με ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια Υπουργεία,  να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές και  να τις συγχρονίσουμε με την εποχή μας.
Οι Έλληνες που βρίσκονται στο περιθώριο είναι πολλοί και χρειάζονται ενίσχυση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, με σεβασμό σε όσους έχουν ανάγκη.
Παράλληλα, ενισχύουμε την απασχόληση καθώς πιστεύουμε ότι ο αποτελεσματικότερος  τρόπος για τη καταπολέμηση της φτώχειας είναι η δημιουργία νέων, καλά αμειβομένων  θέσεων εργασίας και όχι αποκλειστικά η πολιτική  χορήγησης επιδομάτων».
Να σημειωθεί ότι  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός των κοινωνικών δομών και δράσεων ξεπερνά τα 250  εκατομμύρια ευρώ.
Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ενισχύεται η  απασχόληση και η  κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων όπως οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι Ρομά, υποστηρίζονται άτομα  με αναπηρίες και  ηλικιωμένοι, προστατεύονται γυναίκες που είναι θύματα βίας και χρηματοδοτούνται δράσεις Κοινωνικής Οικονομίας για την  καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και των διακρίσεων.