Κτηνοτρόφοι της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων αποφάσισαν να δείξουν εμπράκτως τις ευχαριστίες τους στους υγειονομικούς των Τρικάλων, τόσο του Νοσοκομείου όσο και των  Κέντρων Υγείας δίνοντας ανήμερα του Πάσχα γεύματα στους εφημερεύοντες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους.
Δεκαέξι (16) κτηνοτρόφοι του νομού διέθεσαν είκοσι (20) αρνιά, τα οποία έψησε το εστιατόριο «Πανόραμα» στην Καλαμπάκα, που άνοιξε την Κυριακή του Πάσχα μόνο για να ψήσει τα αρνιά και να πακετάρει τα γεύματα, που περιείχαν επίσης συνοδευτικό, σαλάτες και κόκκινα αυγά.
Επικεφαλής της προσπάθειας των κτηνοτρόφων ήταν ο κ. Δημήτρης Δήμος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων αυτόχθονων φυλών, ο οποίος μετέφερε και τα δέματα με τα γεύματα στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Συνολικά ετοιμάστηκαν 230 μερίδες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων για εφημερεύοντες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους καθώς και για τους εφημερεύοντες γιατρούς και εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας του νομού.
Προφανής στόχος των κτηνοτρόφων, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο κ. Δήμου ήταν να πουν με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υγειονομικούς που κρατούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες «όρθιο» το δημόσιο σύστημα υγείας.
Κατ’ εντολή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ούτε ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γρηγορίου, ούτε γιατροί έκαναν δηλώσεις.

ert.gr