Στήριξη στην πράξη, από τον Δήμο Τρικκαίων στους συμπολίτες που χρήζουν βοήθειας. Οι Δομές που αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος «Συνεισφέρω», συνεχίζουν να προσφέρουν, καθώς το ευρύ κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας ωφελεί σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Οι 4 υπάρχουσες δομές είναι: Κοινωνικό Εστιατόριο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (με χρήματα του Δήμου), Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φαρμακείο. Σε συνεργασία με τη «Συνειρμός» αμκε, ο Δήμος Τρικκαίων, είτε με δικούς του πόρους, είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, ενίσχυσε τις δράσεις που στηρίζουν τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που χρήζουν βοήθειας.
Σε μια ακόμη λογοδοσία, δηλαδή σε δημόσια αναφορά των πεπραγμένων, παρουσιάζονται τα στοιχεία για το τελευταίο τετράμηνο του 2018 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος).
Ορισμένα στοιχεία είναι σημαντικά. Ενδεικτικά:
– 85.900 € η κατ’ εκτίμηση αξία των γευμάτων που παρέχονται στο Κοινωνικό Εστιατόριο
– 388 άτομα εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
– 16.500 € η αξία των φαρμάκων που δόθηκαν σε δημότες
– 41 άτομα εξυπηρετούνται καθημερινώς ή περιστασιακώς από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας
Αναλυτικά τα στοιχεία:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν: 211
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν: 388
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν: 19.998 €
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες. Για να χορηγήσει κάποιος προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορεί να το επισκεφθεί ή να τηλεφωνήσει στο 24310-26880, για να γίνει η παραλαβή τους από το προσωπικό του παντοπωλείου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας στη συνοικία του Αγ. Οικουμενίου, από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ.  Τηλ. 24310 26880
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Δημότες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση: 23
Δημότες που εξυπηρετούνται περιστασιακά: 18
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.  Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και ψυχαγωγία.
Το Κέντρο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων και λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο, από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ. Τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί, επίσης με πόρους του Δήμου Τρικκαίων, και τις βραδινές ώρες για στέγαση και φιλοξενία. Τηλ. 24310-25402
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ            
Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν: 96 – (145 άτομα)
Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν: 17.180
Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση): 85.900 €
Το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους. Για να χορηγήσει ο καθένας μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, μπορεί τηλεφωνεί στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο του, το προσωπικό του Εστιατορίου.
Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων και λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.  Τηλ. 24310 25400.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση): 147
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά: 89
Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν: 16.500 €
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων  χορηγεί σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Για να χορηγήσει κάποιος φάρμακα και άλλα υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορεί να το επισκέπτεται ή να τηλεφωνεί στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο του, το προσωπικό του Φαρμακείου.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Τηλ. 24310 25600