Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Τρικάλων υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κι ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, με άξονα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τα «έξυπνα» προγράμματα που υλοποιούνται στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων.
Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για προγράμματα που αναβαθμίζουν τα εμπορικά και ιστορικά κέντρα των πόλεων, με δράσεις πιλοτικές αλλά και «έξυπνες», όπως αυτή που αναπτύχθηκε στον δήμο Αθηναίων, μέσω του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αλλά και στον δήμο Τρικκαίων, μέσω των πιλοτικής κλίμακας «έξυπνων» εφαρμογών.
«Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τεχνογνωσία με πόλεις όπως αυτή των Τρικάλων, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της ζωής των καταστηματαρχών, των κατοίκων και των επισκεπτών, όπως κάνουμε εμείς στο Εμπορικό Τρίγωνο, με την "έξυπνη" αποκομιδή απορριμμάτων μέσω sms, τον "έξυπνο" φωτισμό, αλλά και τον σχεδιασμό που γίνεται από κοινού μεταξύ δήμου και πολιτών» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Τρίκαλα και Αθήνα ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για τα ιστορικά τους κέντρα. Η Αθήνα ξεκίνησε τις δράσεις και παρεμβάσεις της στο "Τρίγωνο", ενώ ο δήμος Τρικκαίων προετοιμάζει τις δράσεις του για το παλιό εμπορικό κέντρο και με το πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Mall). Νέα συστήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πολιτικές για την αντιμετώπιση της άναρχης ανάπτυξης graffiti, έλεγχος κυκλοφορίας τροχοφόρων, δράσεις πολιτισμού κι αρκετές ακόμη κοινές επιδιώξεις, αποτελούν μέρος του συμφώνου που υπογράψαμε» δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν στη διοργάνωση ερευνών κι επιμορφωτικών δράσεων με στόχο την ενημέρωση, συμμετοχή και εκπαίδευση καταστηματαρχών, κατοίκων αλλά και επισκεπτών, όπως εδώ και περίπου δύο χρόνια πιλοτικά εφαρμόζεται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

naftemporiki.gr