Βέβαιος ότι υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για την κυβερνητική πλειοψηφία γενικότερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τόνισε ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και οι νυν πολιτικοί και οι παλαιότεροι. Αναφέρθηκε, δε, ονομαστικά στον Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι η στάση του δείχνει ευθυνοφοβία. Καθώς, όπως είπε, διαχειρίστηκε επί οκτώ χρόνια το πρόβλημα και έφτασε κοντά σε λύση και τώρα έδωσε τρεις συνεντεύξεις χωρίς καμία αναφορά στο ζήτημα.
Σε συνέντευξή του στο News247, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε παράλληλα, ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του στο «Ποτάμι» έχουν κάποιο επιχείρημα για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία, ενώ για το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ενώ δεν υπάρχει και στο κόμμα αυτό κάποιο επιχείρημα εναντίον της Συμφωνίας, επιδιώκουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά, εξάλλου, με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, επεσήμανε πως εάν η ΝΔ πιστεύει ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσακαλώτος δεν θεωρεί «αποστασία» την ενδεχόμενη διαφοροποίηση βουλευτών και στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», καθώς, όπως ανέφερε, είτε πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώσει η σύγχυση μεταξύ των δύο λαών είτε τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν είναι πιθανόν να αλλάξει υπουργικό θώκο έως τις εκλογές και πρόσθεσε ότι δεν είναι επίδοξος δελφίνος. «Και θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα είναι ο Αλέξης πρωθυπουργός. Και όταν θα έρθει η ώρα της αντικατάστασης, θα είναι κάποιος από τη νεότερη γενιά. Ούτε εγώ, που δεν είμαι και επαγγελματίας πολιτικός, ούτε ο Δραγασάκης», ανέφερε.
Δήλωσε εναντίον των Ειδικών Δικαστηρίων που αναφέρονται από την αντιπολίτευση, και της ποινικοποίησης, καθώς αυτή βοηθά μόνον τη Χρυσή Αυγή. «Υπάρχει σκάνδαλο Novartis; Λέει η δικαιοσύνη ότι έχω στοιχεία για οκτώ πολιτικά πρόσωπα; Μακάρι να είναι όλοι αθώοι. Αλλά δεν είναι δικό μου ζήτημα. Είναι θέμα δικαιοσύνης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η σκανδαλολογία δεν βοηθά ούτε την πολιτική, ούτε την οικονομία, αλλά ούτε και τα σκάνδαλα. Βοηθά μόνον τη ΧΑ». Αιτιολόγησε, δε, τη στάση του Παύλου Πολάκη, λέγοντας ότι τον καίει αυτό που βρήκε στα νοσοκομεία.

(in.gr)