Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την κύρωση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων, το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη το πρωί και η συζήτηση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, εκτός από την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας (σ.σ έχει προγραμματιστεί για τις πέντε) θα υπάρξει αύριο άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής. Οι συνεδριάσεις στην Ολομέλεια θα αρχίζουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 10 το πρωί και θα διαρκούν έως τα 2 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, δεν έχει αποστείλει ακόμη στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, γεγονός που θα ενεργοποιούσε διαδικασία αλλαγών στη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής ‘Άμυνας.
Προς το παρόν, στην Επιτροπή μετέχουν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Δημήτρης Καμμένος και ο Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Δανέλλης, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, δεν μετείχε σε καμία επιτροπή και έτσι επέλεξε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας. Στην Επιτροπή μετέχει επίσης ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος ως βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

(in.gr)