Απαντώντας στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου, όπως είναι προγραμματισμένο.
Εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις.
Όπως είπε, πρόκειται για ειλικρινή πρόταση προς όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και αναγνωρίζουν ως ύψιστο διακύβευμα των ευρωεκλογών την αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι στις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στα σενάρια περί αλλαγής της ημερομηνίας του πρώτου γύρου της αυτοδιοικητικής κάλπης.

(in.gr)