Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του «Αριστερού Ρεύματος» υπέβαλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
«Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, υποβάλλω την παραίτησή μου» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι αυτή «ήταν η δηλωμένη πρόθεσή μου, όταν ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή πλήρως την ευθύνη του κακού εκλογικού αποτελέσματος».
«Αν τότε δεν παραιτήθηκα, είναι γιατί άκουσα αρκετούς συντρόφους που εκτιμώ και οι οποίοι μου ζήτησαν να συγκρατηθώ, τουλάχιστον για λίγες μέρες» υπενθύμισε, παράλληλα.
«Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση πέρα από το πρόβλημα της ήττας, να προστεθεί και ένα άλλο ζήτημα διχασμού στις γραμμές μας. Άλλωστε, η παραμονή μου στην ηγεσία ΛΑ.Ε και Ρεύματος θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα για τις οποίες έχω αναφερθεί» ανέφερε, επιπλέον.
Και πρόσθεσε: «Αυτήν την ώρα, η ΛΑΕ χρειάζεται μια ευρύτατη πρωτοβουλία εκλογικών συνεργασιών που θα απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, που αντιτάσσονται στο νέο καταστροφικό διπολισμό, την λιτότητα και την ακροδεξιά».
Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η Λαϊκή Ενότητα έλαβε 0,56% και 31.674 ψήφους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ