Την διεύρυνση του προβαδίσματος της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, με την Έλλη Στάη.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου φτάνει πλέον στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 5,3 τον Δεκέμβριο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1% η Χρυσή Αυγή 5,3%, το ΚΚΕ 5,1% και το ΚΙΝΑΛ 4,1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».

Σύμφωνα με την Alco, παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το 27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%. Αντίστοιχα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 7% απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».