Κατασκευασμένες χαρακτήρισε τις κατηγορίες για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Yποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική, βάζοντας στο στόχαστρό του τον Αντώνη Σαμαρά και άλλα στελέχη τής τότε κυβέρνησης, «για να πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία έκοβε ψηφους απο την Νέα Δημοκρατία».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, για τον οποιο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.
«Ο Αθανασίου πίεσε και έπεισε την τότε εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις. Δόθηκαν εντολές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Άδικα διώχθηκα. Άδικα φυλακιστήκαμε. Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή» είπε.
Αναφερόμενος στα όπλα που κατείχε, υποστήριξε: «Βεβαίως και έχω τα όπλα με άδεια. Ασχολούμαι με τη σκοποβολή. Είχαν εντολές να προφυλακιστώ, για να μην ασκώ πολιτική. Έξι μήνες μετά μου ασκείται δίωξη για να προφυλακιστώ. Έπρεπε το κόμμα να διωχθεί και να προφυλακιστεί. Όλα είχαν προαναγγελθεί.
Είναι το τελευταίο βήμα που διαθέτω για να μιλήσω. Το τελευταίο βήμα ενος πολίτη για δώσει αυτά τα στοιχεία» ανέφερε.
Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο πρώην βουλευτής είπε: «Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου, αλλά και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα. Το ζήτημα των χαιρετισμών και των συμβολισμών δεν θα το αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών... Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του, είναι απαράδεκτο. Η ΧΑ είναι λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να το στερήσει κανείς σε κανέναν Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε».
Ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί, υποστήριξε ότι είναι από αθλητική δραστηριότητα, ενώ για το περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλλη, είπε: «Ήταν ατυχες συμβάν με την κ. Κανέλλη στο στούντιο. Σε κάθε λόγο μου έλεγα ότι πρέπει να τηρούμε τη νομιμότητα...».
Η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη συνεχίζεται.

naftemporiki.gr