«Κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών με το πρόγραμμά μας για καλύτερη Ελλάδα, τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλους τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα ευημερίας και προκοπής» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισηγητική του ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
«Από σήμερα αποδεικνύουμε στην πράξη πως είμαστε έτοιμοι. Η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει» πρόσθεσε και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος «να αλλάξει την Ελλάδα».
Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες δρομολογούνται δράσεις «που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν».
«Καλούμαστε να κερδίσουμε ένα δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο, από τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες: την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης» συνέχισε περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε» συνέχισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει και πολιτικό σχέδιο και «το κατάλληλο επιτελείο» και αυτό - όπως είπε - σηματοδοτεί η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. «Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκρατες σε μια δημιουργική σύνθεση» σημειωσε.
Ανακοίνωσε παράλληλα πως τα επόμενα υπουργικά συμβούλια θα λαμβάνουν χώρα στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή. «Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου αποτελούν συσκέψεις για συντονισμό και δράση όχι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις» ανέφερε.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως φιλοδοξία του ειναι η κυβέρνηση «να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή». «Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ» πρόσθεσε.
Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων
Παραθέτοντας το χρονοδιάγραμμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης ανέφερε πως η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. «Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της» είπε, προσθέτοντας ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου.
Ανακοίνωσε επιπλέον ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως στις προτεραιότητες είναι να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης.
«Η εποχή του διχασμού τελείωσε»
Επανέλαβε ακόμη πως η κυβέρνησης της Ν.Δ. θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις. «Η εποχή του διχασμού τελείωσε στις 7 Ιουλίου» είπε.

naftemporiki.gr